Balears 27/06/2013

El Govern té 5 dies per demostrar que negocià amb els fucionaris abans d'aprovar el decret de mobilitat

El Tribunal Superior de Justícia de Balears admet a tràmit el contenciós d'UGT per vulneració de drets fonamentals davant "l'omissió del tràmit obligatori de negociar amb els representants dels treballadors"

Jaume Perelló
1 min

PalmaEl Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha requerit la Conselleria d'Administracions Públiques perquè remeti en un termini màxim de 5 dies la documentació acreditativa de la negociació que obligatòriament hauria d'haver mantingut amb la representació dels treballadors abans de publicar el decret llei de mobilitat dels funcionaris.

Aquest requeriment es produeix en el marc del procés contenciós administratiu que va interposar l'UGT i que ha estat admès a tràmit per la sala contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de Balears. El litigi es va plantejar per l'incompliment del Govern dels drets fonamentals, segons l'acusació exercida pel sindicat. UGT assegura al seu recurs contenciós que la negociació que és obligatòria segons l'estatut bàsic del treballador públic no es va produir amb els representants legals dels funcionaris, i per tant la Conselleria de Núria Riera ha incomplit el que marca la llei. En el seu moment, Núria Riera va afirmar que sí s'havia negociat, i per això els portaveus del sindicat UGT l'han qualificada avui matí de "mentidera". El Tribunal Superior dóna 5 dies perquè el Govern acrediti l'esmentada negociació.

stats