Balears 27/06/2013

Tres associacions de Guàrdies Civils diuen que Delgado tem "el que li caurà a sobre"

Consideren el conseller de Turisme un ressentit que aprofita el seu càrrec públic per desacreditar el cos

ARA Balears/Europa Press
2 min

PalmaL'Associació Escala Suboficials de la Guàrdia Civil (ASESGC), l'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) i la Unió d'Oficials de la Guàrdia Civil (UO) consideren que el conseller de Turisme i Esports és una persona "ressentida" que "més aviat es defensa atacant sense sentit" i "sembla que temi el que li caurà a sobre". Les tres entitats han respost en un comunicat les declaracions de Delgado, que aquest dimecres va desqualificar la tasca del cos arran d'un informe sobre el cas Radio Calvià en dir que era "propi de Torrente", en referència a les pel·lícules de Santiago Segura que satiritzen la policia.

Per a aquestes associacions, es pot discrepar del contingut d'un informe policial està "totalment fora de lloc" que Delgado "aprofiti el seu càrrec públic com a conseller de Turisme per desacreditar i desprestigiar un altre organisme també Públic com és la Guàrdia Civil". Per això, li han demanat que "recapaciti i rectifiqui" les "greus acusacions" que ha fet. D'una altra banda, ASESGC, AUGC i UO asseguren que no dubten que l'informe s'haurà fet amb tot el rigor possible.

Les entitats recorden que alguns dels agents que l'han fet tenen "més de 20 anys d'experiència en Policia Judicial i sempre han actuat de forma totalment independent sigui quin sigui el partit polític que s'ha vist implicat ". A més, recorden que és el jutge el que ha de valorar l'informe i "posar alguna objecció si n'hi ha, no el propi implicat".

Les tres associacions avisen que el conseller de Turisme -el principal exponent de l'ala més dura del PP balear- ha passat de ser una persona "apreciada per la immensa majoria" de membres del cos mentre va era al capdavant de l'Ajuntament de Calvià, a ser una persona "ressentida". També troben a faltar un comunicat oficial de la pròpia Direcció General de la Guàrdia Civil en què es defensi els agents de les acusacions, critiquen que hagin hagut de "donar la cara" les entitats.

stats