INCENDIS
Balears 24/08/2013

S'extingeix el foc d'Artà i el Govern anuncia el pla per recuperar la Serra

En total, s'han cremat unes 480 hectàrees de càrritx, garballó i importants zones d'ullastrar, a més de pinar

Mercè Pinya
1 min

Palma.L'incendi que es declarà dimarts vespre i que durant més de 48 hores ha cremat als municipis d'Artà i Capdepera es donà per extingit ahir a les set i mitja de l'horabaixa. En total, s'han cremat unes 480 hectàrees de càrritx, garballó i importants zones d'ullastrar, a més de pinar. De moment, els agents de Medi Ambient i el Seprona continuen amb la investigació.

Pla per recuperar la Serra

D'altra banda, el conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori, Biel Company, es reuní ahir amb els batles d'Andratx i d'Estellencs, juntament amb els propietaris afectats per l'incendi que cremà 2.335 hectàrees a la serra de Tramuntana.

En les reunions, que tingueren lloc ahir horabaixa a Estellencs i a Andratx, hi participaren unes 140 persones: una desena a Estellencs i la resta a Andratx. En total, l'incendi va afectar 776 parcel·les al municipi d'Andratx, 19 a Estellencs i 1 a Calvià.

Company anuncià que el Govern tindrà redactat el pla de restauració de la zona abans d'acabar el setembre. Aquest pla serà el full de ruta en la restauració de la zona afectada per l'incendi . A més, s'enllesteix el document amb la zonificació de l'àrea incendiada.

stats