EDUCACIÓ: CONFLICTE A LES AULES
Balears 24/01/2014

Segon expedient i suspès de càrrec

Educació amplia la sanció al director de l'IES Marratxí i li demana que s'aparti de les funcions

Bartomeu Picornell
2 min
DOBLEMENT EXPEDIENTAT  El director de l'IES Marratxí, Jaume March, serà apartat cautelarment de les seves funcions, segons li comunicà ahir la Conselleria.

Palma.La Conselleria d'Educació comunicà ahir a Jaume March l'obertura d'un segon expedient per falta molt greu, que du aparellada com a mesura cautelar la suspensió en les seves funcions com a director de l'institut de Marratxí.

Aquest expedient s'acumula a un d'anterior incoat contra ell just abans de les festes de Nadal, que venia motivat per la denúncia d'una alumna segons la qual March hauria atemptat contra el seu dret a l'educació durant la vaga docent en impedir que s'avançàs temari per als alumnes que no feien vaga.

El director, dia 7 de gener, en reprendre l'activitat escolar, inicià un expedient disciplinari contra aquesta aquesta mateixa jove, que actualment ja no estudia al centre i que, com avançà l'ARA Balears, hauria enregistrat una conversa del cap d'estudis del centre durant horari no lectiu. No abstenir-se davant un procediment que ja és en marxa seria, segons les fonts, la raó que motivaria el segon expedient que apartarà March, si més no, temporalment de la direcció del centre. El cap d'estudis i altres professors tenen obertes també diligències prèvies.

March rebé ahir dematí una telefonada del director general de Planificació i Recursos Humans, Bartomeu Isern, que li exigí la retirada del procediment sancionador contra l'alumna que l'havia demandat. March s'hi negà i hores després rebé la comunicació de l'obertura del segon expedient sancionador i de la suspensió en el càrrec.

S'ha de recordar que, precisament, dia 7 de gener es produí una jornada de vaga a l'ensenyament com a resposta a l'expedient obert a March.

Persecució inquisitorial

L'STEI denuncià ahir que la segona actuació contra March "es tracta d'una persecució inquisitorial a la qual es veu sotmès tot el personal docent de les Illes Balears. Segons el sindicat, hi ha "indicis d'assetjament laboral i abús de poder", raó per la qual ha posat els fets en mans dels seus serveis jurídics. UGT s'ha sumat a la resposta a la Conselleria d'Educació i considera que amb aquestes actuacions l'únic que està cercant el Govern balear és la crispació i la confrontació amb els docents.

La notícia de la segona actuació de la Conselleria contra Jaume March arriba coincidint amb el fet que la suspensió cautelar dels tres directors de Maó ha conclòs i que es reincorporaran als seus càrrecs dia 3 de febrer. Després de sis mesos en aquesta situació, les sancions que proposa la Conselleria per als tres menorquins són de 15 dies i de 10 dies.

En ambients educatius, cobra força la sospita que el procediment obert a March fa part d'una estratègia, ja que coincideix quasi mil·limètricament en el temps amb l'esgotament del termini màxim durant el qual es podien mantenir mesures cautelars als tres de Maó.

Lluny de calmar la tensió, la suspensió per part dels docents de la vaga indefinida ha mantingut l'escalada entre ells i la Conselleria, que manté la pressió sobre els equips directius als quals fa directament responsables del compliment de la normativa. Davant la situació generada, l'Associació de Directors de Secundària ja ha donat per trencades les seves relacions amb l'administració educativa.

stats