Balears 16/08/2013

Ryanair acomiada un dels seus pilots més veterans per haver qüestionat la seguretat de l'aerolínia en un programa de televisió

El pilot va posar en dubte els protocols de seguretat que aplica l'aerolínia en un documental emès aquesta setmana pel canal britànic Channel 4

Efe
1 min

LondresL'aerolínia de baix cost Ryanair ha acomiadat un dels seus pilots més veterans després que qüestionés la seguretat de la companyia en un programa de televisió, segons informen aquest divendres els mitjans irlandesos.

El pilot va posar en dubte els protocols de seguretat que aplica l'aerolínia en un documental emès aquesta setmana pel canal britànic Channel 4.

L'aerolínia irlandesa ha argumentat en un comunicat emès aquest dijous a la nit que no permetrà que els seus empleats "difamin" els procediments de seguretat en una televisió del país.

A la nota, la companyia aèria ha explicat que el pilot John Goss, amb una trajectòria de 27 anys a l'empresa, ha estat acomiadat de forma immediata per la seva conducta. L'aerolínia també es planteja demandar-lo per difamació.

"La seguretat de Ryanair s'equipara a la de les aerolínies més segures d'Europa", assenyala l'empresa en el comunicat.

'The Irish Times' subratlla avui que, al documental, el pilot afirma haver rebut diverses notificacions en què la companyia li retreu que utilitza massa combustible per als estàndards de Ryanair.

A més, l'empleat afirma que altres companys pilots tampoc confien en els sistemes de control de seguretat de l'Autoritat d'Aviació Civil irlandesa (IAA), responsable de supervisar les operacions de Ryanair.

"La meva opinió personal és que la majoria de pilots de Ryanair no té confiança en les agències de seguretat, i aquest és un assumpte bastant crític", afirma el pilot en el reportatge televisiu.

Segons el rotatiu irlandès, el pilot tenia previst jubilar-se aquest octubre.

stats