MANACOR
Balears 28/08/2014

Recurs contra la reparcel·lació del polígon de serveis a Manacor

PIMEM demana que la reforma es plantegi de manera integral

M. Bonnín/ara Balears
3 min
Recurs contra la reparcel·lació del polígon de serveis Dos possibles pous sense nitrats per a la nova gestió de l’aigua

ManacorLa federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM) vol que se suspengui el projecte de reparcel·lació del polígon de serveis 1-17-2 aprovat definitivament per l’Ajuntament de Manacor i publicat en el BOIB del 16 de juliol. Els empresaris presentaren ahir un recurs potestatiu de reposició contra l’acord. En els plantejaments, qualifiquen la regulació del polígon d’“improvisació urbanística” i demanen que la reforma es concebi de manera “integral i sense presses en el plantejament”, evitant el risc de futurs costos per al ciutadà.

La federació vol que es dugui a terme una reforma de tot l’entorn amb la participació dels empresaris i dels ciutadans per definir quin és el model a seguir i equilibrar-lo amb el comerç del centre de Manacor. Segons indica, si no s’actua així, es perdrà una oportunitat “històrica” de proporcionar una entrada emblemàtica a la capital del Llevant. Per fer-ho possible, demana a l’Ajuntament que hi inclogui el tram de carretera Ma-15 que hi passa per davant i del qual és titular el Consell de Mallorca.

El Consistori manacorí mostrà ahir sorpresa pel recurs dels empresaris. Catalina Riera, regidora d’Urbanisme, va declarar que fa dos anys que es treballa en aquesta reparcel·lació, la qual simplement és un repartiment dels solars, vials, etc. entre els propietaris, cercant-hi la màxima coherència. Pel que fa als usos del polígon, aquests no canvien, ja que continuen sent comercials, tal com indiquen les Normes Subsidiàries del municipi.

A l’entrada de la ciutat

El polígon de serveis 1-17-2 està a l’entrada de Manacor, aproximadament entre la rotonda on hi ha un comerç de productes fets amb fusta d’olivera i la rotonda que permet voltar cap a la ronda de Felanitx. Aquest és tan sols un dels polígons de serveis que el Consistori està en fase de regular, entre els quals també es troba el que hi ha a l’altra banda de la carretera.

Després de trenta anys en una situació irregular, s’ha aconseguit l’acord entre els propietaris per delimitar els solars damunt els plànols i dotar-los de serveis com el clavegueram. Aquesta entesa s’ha aconseguit en part gràcies a la situació econòmica de crisi, que ha provocat que alguns propietaris que fins ara tenien negocis rendibles se’n puguin plantejar la venda.

El Consistori manacorí té altres fronts oberts. En el cas del polígon industrial, els propietaris demanen que s’hi puguin dur a terme usos comercials, una alternativa contra la qual ja s’ha posicionat PIMEM, que sol·licita que les activitats de caràcter comercial es duguin a terme dins la ciutat per contribuir a revitalitzar el centre.

L’Ajuntament de Manacor ha localitzat dos pous que podrien ser aptes per abastir d’aigua potable de qualitat la ciutat. El mes de juny passat, l’empresa de serveis de Manacor, SAM, va demanar la col·laboració als particulars que poguessin oferir un pou d’aigua per llogar o comprar.

El regidor de Medi Ambient, Bernat Amer, informà ahir que se n’han analitzat 12, deu dels quals presentaven una alta concentració de nitrats. Així mateix, hi podria haver un pou útil en la zona del polígon de serveis que actualment està en procés de reparcel·lació.

Per altra banda, ahir el Consistori féu balanç de les actuacions dutes a terme en els darrers dos anys al nucli turístic de Cales de Mallorca. S’ha recuperat la gestió d’una zona verda de 9.900 metres quadrats i s’han dut a terme diverses tasques d’enllumenat i d’asfaltatge, a més de l’implementació d’alguns serveis municipals. Dilluns, els veïns denunciaren la degradació i la manca de manteniment del nucli per part del Consistori.

stats