Balears 09/08/2013

Rajoy visita la #isladePalma

Durant la seva compareixença a Marivent el president espanyol diu, textualment, "aquí, a l'illa de Palma". En pocs segons, Twitter anava ple de comentaris irònics

2 min

Potser ha sigut una relliscada, potser desconeixement. Sigui com vulgui, un president del govern espanyol ha rebatejat aquest dimecres Mallorca, a la qual s'ha referit com "l'illa de Palma". L'error presidencial no ha passat desapercebut. En pocs segons, Twitter anava ple de comentaris irònics sobre un tema que ha acabat generant, fins i tot, un 'hashtag': #isladePalma.

L'error de Rajoy s'ha produït durant la compareixença davant dels mitjans de comunicació que ha fet a les portes del Palau de Marivent, on ha despatxat amb el rei Joan Carles. Fent referència a l'incendi d'Andratx, el president espanyol ha dit: "Aquí, a l'illa de Palma, els veïns van viure no fa gaires dies un incendi molt important". El vídeo d'aquesta intervenció està penjat a la web del govern espanyol (la referència a l'illa de Palma està en el minut 01:30).

En pocs segons, Twitter s'ha omplert de comentaris irònics, inclosos el del portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats, @AlfredBosch, que ha piulat: "Atenció, el president del govern de l'estat madrileny sosté que Ciutat de Mallorca és capital de la #isladePalma".

"No faceu broma, que Bauzá és ben capaç de modificar l'Estatut per incloure la nova denominació", piulava @andreucaballero, mentre que @bibiloni afirmava: "La capital de la #isladePalma deu ser Palma de Palma, no?". Altres piulades eren més reivindicatives: @maraterol assegurava que "amb #isladePalma tenim un exemple més de respecte a la 1a comunitat aportadora de diners a l'Estat". Amb tot, la majoria apostaven per la burla, com @mj_ballester, que ha piulat: "Rescatat un iot al Mediterrani, fa quinze anys que busca la #isladePalma per atracar-hi i no surt als mapes".

stats