Controvèrsia
Balears 19/06/2013

Privilegis per a uns, drets per a tots

El 1997, es modificà la Llei d'Espais Naturals per rebaixar la protecció del cap del Pinar i permetre-hi la construcció d'un complex residencial per a alts càrrecs

1 min

Visites extraoficials

Tot i que l'entrada de civils a la zona militar del cap del Pinar encara no està permesa, sí que s'hi feien visites. Segons afirmà ahir Terrassa, la signatura del conveni significaria tan sols una "regularització" de la situació, ja que actualment "es pot demanar cita prèvia i hi pot anar tothom qui vol". De tota manera, segons matisà el regidor Miquel Àngel Llompart (CxI), això no és del tot cert, ja que depèn de què hi digui el militar de torn.

Ús VIP

El 1997, es modificà la Llei d'Espais Naturals per rebaixar la protecció del cap del Pinar i permetre-hi la construcció d'un complex residencial per a alts càrrecs. Finalment, no es va dur a terme gràcies a la mobilització popular, que va recollir un gran nombre de firmes en contra, i del Consistori alcudienc. Dos anys més tard, el Pacte de Progrés restituí la norma modificada i la construcció d'aquest complex quedà en paper banyat.

Qüestió d'equilibri

La negociació que finalitzà amb la redacció del conveni definitiu no fou sempre plàcida. Un dels punts de discussió més calents fou la de repartir la responsabilitat de l'espai entre les tres administracions responsables. Segons Llompart, els militars tanmateix no "amollaven sobirania", ja que restringien l'accés a gran part de la zona. A més, calia decidir quina institució s'encarregava del manteniment, que és la part més costosa.

stats