Política
Balears 10/06/2013

El PSIB presentarà un recurs contenciòs administratiu contra la totalitat del TIL

Armengol ha asseguat que "davant la destrucció del sistema d'educació pública s'ha de ser valents"

ara balears / agències
1 min

PalmaEl PSIB-PSOE ha anunciat aquest dilluns que presentarà un recurs contenciòs administratiu contra la totalitat del Decret del Tractament Integrat de Llengües (TIL), després d'haver presentat, divendres passat, un recurs d'alçada contra la totalitat de les instruccions pel desenvolupament i l'aplicació d'aquesta normativa en els centres escolars.

En roda de premsa, la portaveu dels socialistes en el Parlament, Francina Armengol, ha assegurat que "davant la destrucció del sistema d'educació pública s'ha de ser valents" pel que presentaran el contenciòs en els jutjats abans del 19 de juny.

"No és el que més ens agrada, però davant un Govern que no dialofa, no consensua, no parla amb ningú i no ens ha cridat ni una sola vegada per parlar de l'Educació, no ens queda d'altre remei que anar als jutjats", ha assegurat la portaveu socialista.

Armengol ha censurat que la política educativa tant de l'Executiu central com de l'autonòmic van "en contra de tots" i ha citat com a exemples d'això "la Llei Wert, la Llei de Símbols o el TIL".

Per la seva banda, el líder econacionalista, Biel Barceló, ha criticat també aquesta normativa ja que s'ha passat de "la lluita contra el fracàs escolar i les autopistes de l'educació a un panorama desolador". "Les autopistes de l'educació s'han convertit en camins de cabres", ha incidit el parlamentari en aquest assumpte.

A més, ha censurat que hi hagi hagut "91 milions d'euros en retallades" en aquest àmbit o que en dos anys de legislatura popular "s'hagi acomiadat a 1.200 professors" en l'ensenyament públic.

Així, ha demanat que es faci "un canvi radical", ja que, segons ha criticat amb els "únics" amb els que està dialogant el Govern és amb la Fundació Círculo Balear, que representa "l'extrema dreta".

stats