Balears 06/06/2013

El pla de reforma de la Platja de Palma s'aprovarà a final d'any

Carlos Delgado ha anunciat que dijous el Consorci de la Platja de Palma donarà el vistiplau a la versió inicial

EFE/ARA Balears
1 min

PalmaEl conseller de Turisme, Carlos Delgado, ha anunciat avui que dijous el Consorci de la Platja de Palma aprovarà de manera inicial el Pla de Reforma Integral (PRI) de la zona i que ho farà definitivament a final d'any. El pla definirà les característiques urbanístiques d'una àrea amb 182 hotels o negocis d'apartaments, un 17,5% dels quals són de just una o dues estrelles.

En una comissió del parlament, Delgado ha dit que la responsabilitat del Govern és la de "reformar" i "modernitzar" aquesta zona turística obsoleta i que ho faran. Per això, a més del PRI, divendres el Consell de Govern donarà via lliure al decret llei de mesures urgents que, segons Delgado, fomentarà la inversió privada. El decret permetrà augmentar fins a dos pisos els hotels de quatre o cinc estrelles que es rehabilitin, tot i que el primer pla de reforma de l'indret -encapçalat per Margarita Nájera amb el Pacte- preveia just el contrari: llevar densitat a la Platja de Palma retallant-hi el nombre de places hoteleres i l'altura dels edificis.

Segons Delgado, l'objectiu és renovar la planta hotelera amb els doblers que aportin els empresaris, i l'administració tan sols té el paper de facilitar-ho i oferir seguretat jurídica. També ha dit que la prostitució a la Platja de Palma és un assumpte "molt complicat" de resoldre amb la legislació actual i que la Policia i la Guàrdia Civil ja es coordinen per oferir més seguretat als turistes i residents.

stats