Balears 19/04/2014

Panades INGREDIENTS

1 min

Diluïm el llevat dins l’aigua tèbia, el saïm fus, l’oli, la llet i l’ou, i hi anam afegint la farina. Hem d’aconseguir una pasta lluent, fina i no gaire forta. Mentre la pasta refreda, preparam el farcit: tallam el xot a daus petits, la panxeta a tiretes i passam els pèsols per una paella per fer-los perdre una part de l’aigua vegetativa, i ho salprebam. Agafam una porció de pasta, l’arrodonim i li donam forma de pera per fer l’olla. La farcim amb una capa de pèsols, el xot, tres o quatre tiretes de panxeta i dues espipellades de sobrassada, i al damunt una altra capa de pèsols. Per acabar, amb una bolla petita de pasta es fa la tapa, que s’ajuntarà a l’olla amb els tradicionals pessics. Es couen al forn a 180ºC durant aproximadament mitja hora. Cada casa té la seva recepta, aquesta d’avui és de la família de ca s’Arrosser de Sant Jordi.

300 grams de saïm

25 grams de llevat premsat

75 mil·lilitres d’oli d’oliva

200 mil·lilitres d’aigua

100 mil·lilitres de llet

Un vermell d’ou

Un quilo de farina

600 grams de carn de xot

100 grams de panxeta de porc

100 grams de sobrassada

600 grams de pèsols

stats