CIUTAT
Balears 19/06/2013

La policia local de Palma crea una unitat d'Afers Interns

Investigarà possibles delictes comesos pels agents, a més de comportaments "no exemplars"

A. Zurimendi
1 min

PalmaL'Ajuntament de Palma posarà en marxa una unitat d'Afers Interns dins la Policia Local. Així ho ha anunciat aquest matí el portaveu de Cort, Julio Martínez, qui ha destacat que "és una passa més en la transparència i control que han de regir en tots els estaments municipals".

Concretament, la nova unitat estarà formada per quatre agents municipals, que es dedicaran a investigar possibles delictes comesos pels funcionaris del cos policial, com també "conductes no exemplars". I és que, segons Julio Martínez, "no només afecta que tingui una responsabilitat penal o administrativa, sinó que tampoc no és toleraran comportaments que siguin contraris a la filosofia del cos".

La unitat d'Afers Interns dependrà, en darrera instància, de l'intendent en cap de la policia local. Per tant, no estarà subjecte a una comissió independent i exterior al cos policial. Sobre aquest aspecte, el portaveu, Julio Martínez, es limità a apuntar que "fer la unitat ja és una passa endavant, potser en el futur toca també que depengui d'un altre òrgan".

stats