Balears 17/05/2017

Palma fa més efectiu el Pla Estratègic d'Energia Sostenible

Es pretén rebaixar la distància de l'objectiu de la UE de reducció de gasos d'efecte hivernacle per al 2020

Martí Gelabert
1 min
El Govern està convençut que Balears arribarà al 20% de producció d’energia neta en 5 anys, però ara mateix es troba a la coa d’Europa tot i la gran quantitat de sol.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha decidit modificar el Pla Estratègic d'Energia Sostenible (PAES), aprovat el mandat passat, per fer-lo més efectiu i intentar reduir la distància amb els objectius de la Unió Europea de rebaixar més del 20% els gasos d'efecte hivernacle el 2020.

La portaveu de l'equip de govern municipal, Neus Truyol, ha explicat que es van detectar una sèrie de "projectes inviables". En aquest sentit, ha apuntat que s'han canviat aquests per d'altres que "requereixen menys inversió" i que "són més realistes".

Per exemple, s'han descartat el projecte de biomassa al pla de Sant Jordi i la instal·lació hídrica per generar energia amb la caiguda de l'aigua a Cúber i el Gorg Blau. Són mesures en què "l'eficiència energètica no compensava la inversió econòmica" ni d'impacte paisatgístic.

Ara, s'ha aprovat instal·lar una planta fotovoltaica a Son Hugo. També que l'energia que compra l'Ajuntament sigui 100% verda i que es canviï l'enllumenat per tecnologia LED. Així mateix, s'ha aprovat la instal·lació d'una planta fotovoltaica a Son Reus i l'ús de les depuradores d'Emaya per a aprofitament energètic. Per altra banda, es potencia el vehicle tant elèctric com de biogas, per a la flota pública i la de ciutadans i empreses.

Suposa un "canvi substancial", ha dit Truyol, que ha conclòs: "Amb menys inversió aconseguim fer projectes més realistes i amb un impacte molt més positiu per al medi ambient i el canvi climàtic".

stats