Societat
Balears 04/06/2013

Cort exclou d'un concurs tres relats per parlar de Països Catalans, violència de gènere i crisi

El autors són joves de Palma que prenien part del 'Recull de literatura jove'

A. Zurimendi
1 min

PalmaLa Regidoria d'Educació ha exclòs tres relats d'un concurs juvenil de literatura que promovia l'Ajuntament de Palma. Els relats afectats tractaven dels Països Catalans, la violència de gènere i la crisi econòmica, respectivament.

L'exclusió dels tres relats de l'anomenat "Recull de literatura Jove" ha suscitat en les darreres hores una gran polèmica, ja que els joves autors dels escrits consideren que han estat censurats per motius ideològics. Fonts municipals han reconegut l'exclusió dels relats però, al·leguen que els tres contes n'han estat retirats perquè no s'ajusten a les bases del concurs i, en concret, a la temàtica dels contes.

Tanmateix, la polèmica ja s'ha encès i la coalició Més per Palma ha demanat avui una rectificació oficial de l'Ajuntament de Palma. "Consideram antipedagògic i un atac a la llibertat d'expressió dels alumnes la decisió del PP de no publicar tres contes guanyadors pel seu contingut", apunta el regidor Antoni Noguera, qui afegeix: "Aquest fet és un capítol més de la croada del Partit Popular contra l'escola pública i els drets i la llibertat d'expressió dels alumnes i mestres".

stats