POLLENÇA
Balears 27/08/2013

El PSM alerta que barren el pas a camins públics de Formentor

Els veïns i l'hotel contracten vigilants perquè hi controlin el pas

Margalida Bonnín
2 min

Pollença.La urbanització de Formentor augmenta considerablement la vigilància durant els mesos d'estiu com si els carrers que la travessen fossin privats. Segons denuncià ahir el PSM de Pollença, els propietaris han contractat vigilants que, en alguns casos, hi prohibeixen el pas als no residents.

Alguns d'aquests carrers controlats serveixen d'accés a la mar o a zones verdes. A més, segons un informe jurídic del 1996, són públics. Per aquests motius, els nacionalistes reclamen que s'hi garanteixi el pas i sol·liciten al consistori que actuï. El batle, Bartomeu Cifre Ochogavía (PP), demana prudència, tot argumentant que la situació urbanística de Formentor "és molt complicada".

Vigilància privada

Malgrat que ahir el cel gris i la pluja van ser motiu perquè hi hagués poca gent que intentàs accedir a la urbanització -normalment ho fan els turistes que volen anar a la platja-, el pas sí que estava controlat, tant per vigilants de l'empresa Trablisa contractats per l'hotel com per altres de no identificats que treballen per a propietaris.

El primer punt de control es troba a l'entrada per les grans barreres metàl·liques en què s'anuncia l'accés a l'hotel, tot i que més endavant també hi ha bona part dels xalets. En ocasions, el personal de seguretat se situa allà per informar el visitant que està prohibit aparcar dins la urbanització i instar-lo a utilitzar un dels dos pàrquings, que són de pagament i que estan gestionats per la mateixa propietat. Segons confirmà un dels vigilants a aquest diari, la seva tasca es basa a garantir la seguretat i en cap cas no s'hi prohibeix l'accés.

Vingut de Madrid

On sí que el pas amb cotxe està prohibit és més endavant, al final de la urbanització, on un altre vigilant vingut de Madrid per dur a terme aquesta tasca i contractat per un propietari controla que els cotxes no arribin fins al xalet que està al final del camí. Aquesta persona no va identificada i impedeix el pas dels vehicles, i indica que el tram de carrer és privat i afirma que tan sols s'hi pot accedir a peu botant una cadena.

Un altre punt conflictiu es troba al camí que du a la mansió coneguda com "Niu d'àguiles", on no hi ha vigilància, malgrat que dos cartells hi indiquen que el pas està prohibit per als no residents. En aquell mateix espai, hi ha lloc per col·locar una cadena i, si se segueix el camí, s'observa com la propietat hi ha instal·lat fanals que fan joc amb les barreres del xalet.

stats