Balears 30/08/2013

El PSIB veu "impresentable" el "menyspreu" del Govern cap al Consell Consultiu

Ara Balears
1 min

PalmaLa diputada i portaveu del PSIB-PSOE, Pilar Costa, ha qualificat d'"impresentable" el "menyspreu" del Govern balear cap al Consell Consultiu arran del "vet" al dictamen que havia redactat per poder recórrer la Llei de costes de l'executiu central.

“El president Bauzá dóna mostres una vegada més del seu autoritarisme i falta de respecte cap als òrgans independents de la nostra comunitat autònoma com és el Consell Consultiu”, afirma Costa en un comunicat.

La dirigent socialista diu que “és una falta de respecte cap a la independència d'aquest òrgan” i denuncia l'”intent de Bauzá de sotmetre'l al que ell diu i prou quan es pensa que tothom s'ha de doblegar a les seves ordres i desitjos”.

Pilar Costa afegeix que “el fons de la polèmica evidencia una vegada més la submissió de Bauzá cap a Rajoy, oblidant-se de defensar els interessos dels ciutadans de les Illes.

Costa explica que es refereix “a l'intent d'aturar en el darrer moment l'informe que havia elaborat el Consell Consultiu sobre la Llei de costes i que el Govern havia sol·licitat per recórrer la llei davant la seva possible inconstitucionalitat per envair competències autonòmiques”.

La portaveu socialista exigeix “respecte i que s'aturin les ingerències polítiques cap a la independència i autonomia del Consell Consultiu per part del Govern de Bauzá, com també que demani disculpes públicament a aquest màxim òrgan estatutari”.

Pilar Costa anuncia la presentació d'una proposició al Parlament balear “perquè el Govern respecti l'autonomia, la independència i l'objectivitat del Consell Consultiu, màxim òrgan estatutari de consulta jurídica i de control de la legalitat d'aquelles normes establertes en la llei”.

stats