Balears 25/09/2013

El PP d'Artà s'absté en la votació a favor dels docents

Més de 300 persones seguiren el debat sobre el TIL des de la plaça del poble

Margalida Bonnín
2 min
El PP d'Artà s'absté en la 
 Votació a favor dels docents

Artà.Davant d'una gran expectació i després de 50 minuts de debat, la moció de suport a la comunitat educativa que ahir presentà l'equip de govern d'Artà s'aprovà amb les abstencions dels tres edils populars i els vots a favor de la resta de grups (Independents, El Pi, PSOE i IniciativaVerds). Tant la discussió d'aquest punt com el resultat foren seguits per més de 300 persones que, dretes i des de la plaça, pogueren escoltar el ple a través d'un altaveu que s'havia instal·lat al balcó de l'Ajuntament.

L'abstenció dels populars arribà després que aquests haguessin fet un discurs a favor de l'aplicació del TIL en què també manifestaren el seu "respecte" per la vaga i inclogueren una petició de diàleg al Govern Bauzá. El portaveu, Joan Lliteras, afirmà que l'aplicació del decret "no afecta el català" i es declarà a favor que els alumnes aprenguin "castellà, anglès, català escrit i mallorquí parlat".

Una munió de gent amb pancartes, camisetes i d'altres símbols verds seguí atentament la sessió plenària des de la plaça. Algunes intervencions, com les d'un representant dels estudiants i un altre dels pares i mares, anaren seguides de forts aplaudiments. D'altres, com la justificació per part dels populars de la imposició del TIL comparant-la amb la introducció de l'assignatura d'educació per la ciutadania per part del govern socialista en la legislatura passada, provocaren sonors xiulets. Ambdues reaccions es podien sentir perfectament des de la sala de plens, on la gent del públic no hi cabia.

Emoció

Durant la discussió, se cedí la paraula a representants dels estudiants i dels pares i mares. El primer torn fou per a Guillem Cursach, de l'associació d'estudiants de l'IES Llorenç Garcias i Font. Tot seguit, parlà Miquel Font en nom de les quatre Amipa del municipi.

En el seu discurs demanà respecte pels consells escolars, desgranà tot un argumentari en defensa de la comunitat educativa i féu una crida als votants i regidors del PP perquè pressionin "els seus companys de Palma", sense llegir cap paper i provocant l'emoció de bona part del públic que era a la sala i d'alguns dels regidors.

Els pares i mares presents anit també proposaren al ple la convocatòria d'un debat públic la setmana que ve en què hi participaran representants de tots els grups municipals, representants dels pares i també dels mestres i professors. L'objectiu és analitzar en profunditat la situació i els problemes que pateix l'educació.

stats