Balears 07/08/2013

El PP torna a envestir contra el jutge del cas Nóos

El portaveu d'economia del partit critica que es filtra "tot" allò que instrueix José Castro

ARA Balears/EFE
1 min
El jutge instructor del cas Nóos, José Castro, sortint dels jutjats de Palma dimecres.

PalmaEl portaveu d'economia del PP, Vicente Martínez-Pujalte, ha tornat a envestir avui el jutge del cas Nóos, José Castro, perquè es filtra "tot" allò que instrueix el seu jutjat de Palma, "fins i tot abans que arribi als interessats".

"Algunes vegades fa la impressió que a Mallorca, quan ja no hi ha papers per filtrar, es filtren fins i tot les intencions del jutge, la qual cosa ja és terrible", ha assegurat Pujalte, en referència a la possibilitat que el jutge s'estigui plantejant tornar a citar com a imputada la infanta Cristina.

El dirigent del PP considera que no es pot dilatar "eternament" la instrucció d'aquest tipus de casos perquè, al seu parer, perjudica la credibilitat i la confiança dels ciutadans en la Justícia.

El 29 de juliol, el Tribunal Suprem va arxivar una denúncia del col·lectiu ultradretà Manos Limpias contra Pujalte per unes crítiques anteriors al jutge Castro, perquè entenia que les seves declaracions estaven protegides per la llibertat d'expressió i no eren cap delicte. El portaveu d'Economia del PP havia acusat a l'abril el jutge de cercar "protagonisme personal" en el cas Nóos i no aclarir la veritat.

Pujalte havia assegurat que algunes de les accions del jutge van "més enllà del normal" i que no és raonable el "degoteig d'informacions" generat pel magistrat que instrueix aquest cas.

stats