Balears 08/08/2013

El PP assegura que la implantació del TIL serà progressiva

Han presentat tres proposicions no de llei per "reforçar l'aposta del Govern amb la formació de qualitat i plurilingüe"

efe
2 min

PalmaLa diputada autonòmica del PP Aina Aguiló ha assegurat avui que el decret del Tractament Integrat de Llengües (TIL) s'implantarà de manera "progressiva, estudiada i amb una estreta relació amb els directors dels centres educatius".

Aguiló ha explicat en roda de premsa que el TIL només s'implantarà en quatre cursos, primer, tercer i cinquè de Primària i primer de l'ESO. "Volem la implantació progressiva del TIL; de fet, el que es demana és un impuls més gran, perquè els programes ja s'estaven realitzant en major o menor mesura".

En aquest sentit, ha manifestat que "li crida l'atenció que hi hagi grups parlamentaris o partits que diguin que no es fa de manera progressiva", ja que "aquest model lingüístic s'està preparant des de fa molt de temps".

La popular ha recordat que en l'última legislatura del PP es va iniciar un pla pilot a 30 centres educatius que "es va veure truncat" pel decret del Pacte de Progrés que va apostar per la immersió lingüística i el "monolingüisme".

A més, ha afegit que si no hagués existit la "frenada" de l'època del Pacte, ara hi hauria un model plurilingüe en totes les etapes educatives i potser "hauríem afrontat millor la crisi econòmica".

La diputada popular ha destacat "l'esforç" de la Conselleria d'Educació en diferents aspectes, com l'acreditació dels docents en el nivell B2 d'anglès i l'acceptació de tots els alumnes a l'Escola Oficial d'Idiomes, on s'han prioritzat les necessitats formatives dels professors.

També ha assenyalat que els nous docents ja estan acreditats en el nivell B2.

El grup parlamentari del PP ha presentat a la roda de premsa tres proposicions no de llei per "reforçar l'aposta del Govern amb la formació de qualitat i plurilingüe".

La primera és una ampliació del programa auxiliar de conversa en llengua estrangera; la segona, una ampliació de l'oferta "online" de formació d'anglès, i la tercera, un impuls formatiu del professorat en matèria de llengües estrangeres.

Totes tenen l'objectiu de "col·laborar en el bon funcionament i en la implantació progressiva del TIL", ha declarat Aguiló.

També ha remarcat que el grup parlamentari popular "aposta per una formació de qualitat i plurilingüe des del minut zero de l'inici de la legislatura".

Segons la diputada popular, la consellera d'Educació ha garantit que "tots els professors estaran preparats per fer classes en anglès" al setembre.

En relació al fet que alguns ajuntaments del PP s'hagin posicionat en contra del TIL, Aguiló ha afirmat que "tot model educatiu nou implica un canvi, i tot canvi en política s'agafa amb cert temor, sobretot en Educació".

"Molta gent que no coneix bé el decret o el món educatiu pot tenir certs temors o reticències, però jo no crec que hi estigui en contra", ha manifestat.

Així mateix, quant a la possible vaga indefinida per principi de curs, la diputada del PP ha considerat que "tothom té dret a fer vaga", però que caldrà veure "quants professors" la segueixen.

stats