Enbreu
Balears 06/08/2013

Ordinas entra a la presó i Cardona demana sortir-ne

L'exgerent del CDEIB Antònia Ordinas hi entrà ahir al matí per complir la pena de 3 anys i 8 mesos. Mentrestant, La defensa de l'exconseller registrà un recurs de súplica

A. A.
1 min
Ordinas entra a la presó i Cardona demana sortir-ne

PalmaNou ingrés a la presó pel cas Scala

L'exgerent del Consorci pel Desenvolupament Econòmic de les Illes Balears (CDEIB), Antònia Ordinas, va entrar ahir al matí a la presó per complir la pena de 3 anys i 8 mesos que li ha imposat l'Audiència de Palma pel desviament de fons públics de la Conselleria de Comerç i Indústria. Ordinas, que va admetre que efectivament cobraven comissions i que s'utilitzava el CDEIB per malversar doblers públics, va cobrar protagonisme en el cas quan es varen desenterrar a l'hort de casa seva, a Marratixí, les famoses capses de Cola-Cao que tenien a l'interior més de 200.000 euros de procedència irregular. Ordinas ha vist reduïda la pena perquè se li han aplicat els atenuants de col·laboració amb la justícia i de reparació del mal causat, ja que ha tornat doblers. Acompanyada de la seva esposa -també condemnada en el cas Scala-, Ordinas arribà a la presó poc després de les 11, saludà els mitjans de comunicació sense fer declaracions i, carregada amb dures bosses, entrà tranquil·la al centre penitenciari.

Recurs de l'exconseller Cardona

La defensa de l'exconseller Josep Juan Cardona, que exerceix l'advocat Miquel Arbona, registrà ahir a l'Audiència el recurs de súplica que ha plantejat contra la interlocutòria de l'Audiència que, a petició de la Fiscalia, decretà l'ingrés a la presó de Cardona. L'exconseller, condemnat a 16 anys, és a la presó d'Eivissa des del dimarts 30. La defensa insisteix que no hi ha cap risc que Cardona es fugui.

stats