Balears 03/08/2013

Núria Riera destaca la informació pública del foc

La consellera responsable de la coordinació de l'operatiu va repetir una vegada més que la gestió va ser "impecable"

Ara Balears
2 min
La consellera tornà a defensar ahir la coordinació de l'operatiu de gestió de l'incendi.

Palma.La consellera d'Administracions Públiques, Núria Riera, va tornar a defensar un dia més l'operatiu desplegat a l'incendi d'Andratx i Estellencs. La també portaveu del Govern digué, en resposta a les crítiques de l'oposició i diferents col·lectius com els bombers, que els temps d'actuació dels mitjans terrestres i aeris en l'incendi de la serra de Tramuntana són "irrefutables" perquè estan gravats gràcies als sistemes informàtics.

Riera va voler contestar als dubtes que s'han expressat de part de diversos sectors sobre si l'actuació a l'incendi que ha cremat 2.335 hectàrees de massa forestal de paratge Patrimoni de la Humanitat va ser ràpida.

La consellera, que va ser la responsable de la coordinació de l'operatiu de gestió de l'incendi durant els primers cinc dies a causa del nivell d'emergència 2, va repetir una vegada més que la gestió va ser "impecable".

Pel que fa el temps exacte de resposta del primer mitjà aeri, de 16 minuts, Riera va voler deixar clar que són dades "objectives" perquè el sistema informàtic així ho recull.

A més, Riera va destacar que "és la primera vegada" que s'ha realitzat, en una tragèdia d'aquesta magnitud, "un seguiment tan públic i directe", i que les dues reunions diàries de coordinació que es varen fer en els primers dies varen unificar en un mateix espai polítics i tècnics i van estar obertes a tot aquell que hi volgués participar per aconseguir una gestió més eficaç.

Per la portaveu del Govern, la informació que s'ha aportat aquests dies ha estat "rigorosa en tot moment gràcies als mitjans de comunicació i l'activitat de l'112 a les xarxes socials que comunicaven constantment totes les novetats de l'operatiu".

"En cap moment no es va prohibir l'accés i l'opinió a ningú, ni bombers, tècnics o representants polítics", va assenyalar Riera en resposta a les crítiques sobre la manca de participació de tècnics i representants de cossos com els Bombers de Mallorca en les decisions importants de l'operatiu que va lluitar contra el foc.

stats