Balears 19/06/2013

Vicens a Munar: "Et tenen ben emproada, no abaixis la guàrdia"

L'exconseller de Territori i l'expresidenta del Consell lliuren al tribunal cartes que s'havien escrit quan Vicens ja era a la presó

Jaume Perelló/EFE
2 min

PalmaEl judici de Can Domenge ha començat amb vendetta. L'exconseller insular de Territori Bartomeu Vicens hi ha presentat diverses cartes manuscrites que l'expresidenta del Consell de Mallorca Maria Antònia Munar li havia escrit a la presó per animar-lo i comentar la situació de Vicens. Davant d'aquesta acció de l'exconseller, Munar ha decidit contraatacar i també ha presentat tres cartes que li havia enviat ell.

En una de les les cartes lliurades per Munar, Vicens li deia el maig de 2011: "Els nostres enemics íntims no s'aturen de fer maniobres, la darrera va ser quan vaig anar a declarar per les sabates, em tenien preparada una sorpresa per pressionar, si de cas que Antònia t'ho conti". Tot seguit afegia: "No fa falta dir-te que et tenen ben emproada, no abaixis la guàrdia". Vicens explicava a l'expresidenta del Consell i del Parlament que estava cansat i que el coaccionaven perquè confessàs. En un altre fragment hi insistia: "No em deixen tranquil, continuen coaccionant i pressionant, algun dia te'n podré donar més detalls".

L'advocat de Munar també ha volgut llegir un altre fragment en què Vicens es lamentava: "No els basta la condemna, han de continuar torturant-me, és una vergonya". "Tenc una quarta part de la condemna complida i, segons la norma, em podrien donar el tercer grau. El pitjor és que els fiscals col·laboren, els jutges ho toleren; el panorama és aquest", també hauria escrit a l'expresidenta del Consell.

El fiscal Juan Carrau ha demanat per què Munar just havia aportat fragments de les cartes mentre que se n'havien eliminat alguns paràgrafs, però Choclán ha dit que no tenia cap problema a aportar-ne els originals.

L'empresari Román Sanahuja ha estat el primer a declarar. Ha afirmat que la interlocució pel que fa al concurs públic per vendre els terrenys de Can Domenge a Sacresa va ser amb Miquel Nadal i que l'empresa tenia les bases del concurs abans que es convocàs. Nadal també ha dit que demanaren quatre milions d'euros i que l'empresa en va pagar dos abans de la resolució del concurs i dos més un pic decidit.

stats