Balears 20/06/2013

Maria Antònia Munar: "Vicens no m'ha donat doblers ni per a mi ni per a UM"

L'expresidenta del Consell de Mallorca insisteix que l'expedient de la venda de Can Domenge era correcte

Enric Borràs Abelló
2 min

Palma"Neg rotundament que hi hagi hagut repartiment de comissions, a mi el senyor Vicens no m'ha donat doblers ni per al partit ni per a mi i la seva declaració és completament contradictòria", ha declarat aquest dijous migdia l'expresidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, en el judici del cas Can Domenge. Amb una actitud dura i clara, ha deixat clar que a parer seu tota l'operació va ser correcta, malgrat que els terrenys del Consell de Mallorca es varen vendre per 30 milions d'euros a Sacresa i Núñez i Navarro n'oferia el doble.

L'expresidenta del Consell, del Parlament i d'UM s'ha desentès en tot moment de la manipulació del concurs públic de Can Domenge a favor de Sacresa confessada per tots els altres implicats: l'exvicepresident del Consell Miquel Nadal, el propietari de Sacresa, Román Sanahuja, i l'exconseller insular de Territori Bartomeu Vicens. "Jo sabia que Can Domenge es vendria, no estava assabentada del plec de condicions en què no havia participat", hi ha insistit Munar, volent donar a entendre que si hi va haver manipulació del concurs va ser cosa dels seus subalterns. A més a més, fins i tot ha afegit que, a parer seu, "tot l'expedient és correcte".

Munar ha declarat amb una actitud gairebé desafiant vers el fiscal, l'advocat de Núñez i Navarro -l'empresa que no va poder comprar el solar, encara que n'oferia 60 milions- i fins i tot cap al president del tribunal, Diego Gómez Reino. També ha insistit diverses vegades que la venda de Can Domenge, com "tots els temes importants", es va pactar amb el PP.

L'expresidenta ha negat que hagués pres "personalment" la decisió de vendre els terrenys de Can Domenge, malgrat que eren del Consell de Mallorca, i fins i tot ha assegurat que llavors ni tan sols sabia quin nom tenien. També ha negat que mai hagués parlat amb cap empresari i ha donat a entendre que si Sanahuja i Vicens han confessat és per les pressions de la Fiscalia. "Ateses les penes que reclamen per a Vicens, entenc que faci confessions i allò que li demanen", en cartes "fins i tot em va dir que el torturaven", ha declarat. S'ha desentès de les finances d'UM i de qualsevol decisió respecte dels terrenys: "Mai no vaig dir a cap conseller ni a cap funcionari què havia de fer o deixar de fer sobre aquest tema", ha declarat.

stats