Balears 21/09/2017

La Mostra de cuina menorquina arrenca per oferir plats elaborats amb productes autòctons

Diversos restaurants de tota l'illa participen en aquesta iniciativa que promou el producte local a través de receptes tradicionals

Iván Martín
1 min
La Mostra és un dels esdeveniments més esperats pels amants de la gastronomia.

CiutadellaEl restaurant Des Port de Ciutadella ha estat l'escenari escollit per presentar la sisena edició de la Mostra de cuina menorquina, un clàssic a l'illa que té un efecte de continuïtat per al sector hostaler després d'una temporada turística, en línies generals, molt satisfactòria. El president de l'Associació d'Hostaleria i Restauració de Menorca, dependent de CAEB, José Bosch, s'ha mostrat "molt content per dur a terme una acció que afavoreix el producte menorquí de qualitat".

Enguany hi participen un total de 26 restaurants repartits per tota l'illa, exceptuant-ne el municipi d'Alaior, que no hi aporta cap establiment. La Mostra de cuina menorquina es podrà degustar fins al pròxim 1 d'octubre. José Bosch recorda que "és molt important reservar amb antelació. Cada any tenim més clients mallorquins que aprofiten la iniciativa per passar uns dies a la nostra illa". Per part seva, la consellera insular de Promoció Turística, Maite Salord, ha dit que "l'esforç dels restauradors i el fet d'emprar la gastronomia com a vehicle per a la promoció dels productes menorquins s'ha de reconèixer positivament".

Els 26 restaurants posaran a disposició dels clients dos menús: El denominat Degustació amb un preu de 17 euros i el menú Mostra, que oscil·larà entre els 20 als 55 euros per comensal. Entre els plats que s'hi podran assaborir destaca una paella de sípies i gambetes al forn, filet de porc ibèric cuinat a baixa temperatura sobre coca de fulls, ceba caramel·litzada i salsa de tomàquet amb sobrassada o arròs melós de llagosta, entre d'altres.

stats