Balears 26/06/2013

Montoro: "La vida és així, però no es poden confondre els errors amb una altra mena d'intencions"

El ministre d'Hisenda intenta allunyar sospites del comportament de l'Agència Tributària amb la infanta

Europa Press/ARA Balears
2 min
El ministre espanyol d'Hisenda, Cristóbal Montoro, en la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest divendres / EFE

MadridEl ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha insistit aquest dimecres que no se sembrin "dubtes ni sospites" sobre l'actuació de l'Agència Tributària per l'informe que imputava a la infanta Cristina la venda de tretze propietats per 1,h4 milions d'euros l'any 2005. "En aquest cas, s'ha produït un error, es podria haver produït en altres, la vida és així, però no es poden confondre errors amb una altra mena d'intencions ni fer política sobre intencions que no existeixen perquè s'han de respectar dues institucions fonamentals: l'Agència Tributària i la justícia", ha declarat.

Montoro ha tornat a parlar de "lamentables errors" en la sessió de control del govern espanyol al Congrés. Tot plegat ha estat una resposta a una pregunta del portaveu d'Hisenda del PSOE, Pedro Saura, i al diputat d'UPyD Carlos Martínez Girrián. El ministre ha defensat l'Agència Tributària, ha tornat a parlar d'errors "atribuïbles al procediment" i ha insistit que "no afecten la causa judicial" del cas Nóos.

El ministre ha demanat "perdó" de nou als ciutadans i a la Casa Reial pels errors de l'Agència Tributària en les operacions immobiliàries atribuïdes a la infanta Cristina. Ha insistit que no hi ha cap DNI que "no estigui sotmès a instruments d'objecció" i que pugui "estar ocult". "Com he remarcat reiteradament, són errors lamentables, no extrapolables", ha dit Montoro.

Dimarts al vespre, Hisenda va difondre un comunicat en què assegurava que en 11 de les operacions atribuïdes a la infanta Cristina, tenia les dades errònies aportades per registradors i notaris. L'informe assegura que els fedataris públics van aportar documentació sobre 11 operacions de transmissió patrimonial en les quals figurava el DNI número 14, "sense cap lletra". L'Agència Tributària afirma que "això va provocar la imputació a l'únic DNI 14 que figurava a la base de dades", que és el corresponent a Cristina de Borbó.

D'una altra banda, el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha dit aquest dimecres mateix que la Fiscalia no quedarà "de mans plegades dient que ha estat un error d'Hisenda". Ha dit que si els donen les explicacions corresponents les acceptaran, perquè es poden cometre errors i que si això ha causat cap problema en el procés judicial "s'analitzarà en el seu moment". El fiscal general també ha reconegut que tant ell com el jutge han quedat sorpresos per l'error d'Hisenda.

stats