Balears 30/08/2013

Metges del Món diu que té proves de problemes d'accés a la sanitat

L'ONG detalla que la xifra en qüestió fou facilitada per la directora de Gestió i Pressuposts del Servei de Salut de Balears

Ara Balears
1 min

Palma.Metges del Món a Balears es reafirmà ahir en la denúncia que féu la setmana passada que existeixen barreres d'accés a l'atenció per a les persones sense targeta sanitària i assenyalà que té proves documentals que l'avalen i les pot aportar al Ministeri de Sanitat. L'organització manifestà, en un comunicat recollit per Efe, que està en disposició d'oferir "suport documental" avalant els seus arguments i insistí que existeix un accés limitat al sistema sanitari per a milers de ciutadans de les Balears, malgrat que la ministra de Salut, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato, digués dimarts a Palma que l'atenció estava garantida.

Metges del Món, tal com va dir el vicepresident a Balears, Miguel Reyero, insistí que des de l'entrada en vigor del Reial Decret Llei 16/2012, a Balears entre 15.000 i 20.000 persones en situació irregular han estat privades del metge de família i de la possibilitat d'accés a consultes, proves diagnòstiques i intervencions normalitzades, i l'assistència sanitària queda limitada únicament a la via d'urgències. A parer de l'entitat, per aquests milers de persones, la seva salut "depèn d'una visita ocasional a urgències".

Dades del Govern

L'ONG detalla que la xifra en qüestió fou facilitada per la directora de Gestió i Pressuposts del Servei de Salut de Balears, Susana Pérez, en una reunió convocada després de la mort de l'immigrant Alpha Pam a Mallorca per tuberculosi l'abril passat i consta en la pàgina 8 de l'acta de la sessió ordinària 01/2013. La reunió fou convocada per la Direcció General de l'IB-Salut per desactivar els documents de compromís de despesa per urgència contraris a la llei, diu Metges del Món.

stats