Balears 20/09/2013

Devers 4.000 persones es concentren davant la Conselleria d'Educació

La marea verda assetja ara les dependències del Govern d'on va sorgir el TIL

A. Zurimendi
1 min
La concentració davant la Conselleria d'Educació / I. BUJ

PalmaLa concentració en suport de la vaga indefinida de docents i en contra del decret del Tractament Integrat de Llengües (TIL) ha aplegat devers 4.000 persones davant la Conselleria d'Educació aquest migdia. Han tallat el carrer d'Alfons el Magnànim amb crits i pancartes en contra del TIL i per la dimissió del president, José Ramón Bauzá, i de la consellera d'Educació, Joana Maria Camps.

Els manifestants, molts amb camisetes verdes i tota mena de cartells en contra del Govern, han tornat a cantar 'L'Estaca', com ahir a la Universitat de les Illes Balears (UIB), una cançó que ja s'està convertint en l'himne de la lluita en contra de la imposició del TIL. La marea verda, després de sortir al carrer a molts pobles de Mallorca, a la universitat i anit a Palma, durant la Nit de l'Art, assetja directament la Conselleria des d'on es va gestar el decret del trilingüisme de Bauzá.

Els manifestants reclamaven que la universitat fes de mitjancera en el conflicte, tot i que el Govern ho rebutjava aquest migdia mateix, i han fet públic que la caixa de resistència ja acumula devers 80.000 euros. També han intentat entrar al registre de la Conselleria un document en contra del TIL, però eren més tard de les dues i el registre havia tancat.

stats