Societat
Balears 23/06/2013

Esclata el jaleo a Ciutadella amb els bots dels cavalls pel carrer

Milers de persones celebren el caragol del Born a Menorca

Francesc Febrer
1 min

CiutadellaMilers de persones (unes 10.000, segons la Policia Local), han celebrat avui horabaixa la festa del Caragol del Born. Es tracta, sense dubte, d'un altre dels moments més àlgids i espectaculars de les festes. Pocs minuts abans de les sis, amb una entrada a galop neta, Simón de Olivar Vivó ha accedit a la plaça, i al darrera seu també el Caixer Capellà, Francesc Cardona.

Ara sí, la festa s'ha desfermat a les totes i ha esclatat el jaleo, tot fent les tres voltes de rigor; a les quals hi ha dedicat pràcticament tres quarts d'hora. Cavalls i genets han brindat un autèntic espectacle amb els seus bots, enmig de l'esvalot general.

La festa havia començat després del primer toc de faviol, que marca l'inici de la festa. I tot d'una ha començat el replec dels 97 cavalls que participen a la Colcada. Arribades les cinc de l'horabaixa, la dona del Caixer Casat ha entregat la bandera de les festes al Caixer Fadrí, Marc Casasnovas Llufriu, qui immediatament l'ha començat a passejar pels carrers de Ciutadella. La bandera, des de llavors, està presidint els actes principals.

stats