Balears 20/06/2013

Matas es va dur mans al cap quan va saber la dimensió de Can Domenge, segons Ballester

Continuava quedant una gran extensió de sòl després de cedir-ne una part per fer el Palma Arena, segons l'exdirector general d'Esports

Efe
2 min

PalmaL'exdirector general d'Esports José Luis Ballester, conegut com Pepote, ha declarat al tribunal del judici de Can Domenge que l'expresident del Govern Jaume Matas es va posar les mans al cap quan es va adonar de la mida del terreny que li quedava al Consell de Mallorca després de cedir-ne una part per construir el Palma Arena.

Ballester ha declarat com a testimoni en aquest judici per explicar l'origen de la venda de Can Domenge, que va ser l'encàrrec que va rebre de Matas de cercar un terreny per edificar el velòdrom del Palma Arena. Es va optar per la zona esportiva de Sant Ferran a Palma que pertanyia al Consell de Mallorca, per decisió de l'expresident.

Segons Ballester, Matas va negociar amb la llavors presidenta del Consell, Maria Antònia Munar, i amb la batlessa de Palma, Catalina Cirer, per arribar a un acord entre les tres institucions de manera que l'entitat insular cedís el terreny, Cort una part econòmica i el Govern balear el gruix del finançament. L'exdirector d'Esports ha relatat que hi va haver problemes perquè els terrenys els havia de cedir el Consell i això es va retardar molt tenint en compte que calia "tenir l'edifici acabat per al Mundial de 2007".

Per cedir terrenys al Govern, el Consell els havia de desafectar i segregar i va ser quan l'executiu autonòmic es va adonar que aquest solar "tenia més superfície" de la necessària per al velòdrom. "Dins d'aquest espai que nosaltres necessitàvem incloïa altres zones, altres superfícies", ha detallat Ballester, i aquest fet va retardar la tramitació "l'inici d'obres i la posterior execució" del Palma Arena. Quan es van segregar els terrenys, va quedar un solar, Can Domenge, i Ballester va informar al respecte a Matas.

stats