Balears 20/08/2013

MÉS dóna suport a la denúncia feta a favor dels drets lingüístics

La coalició diu que "hi ha un menyspreu del públic catalanoparlant" i afegeix que "s'haurà de sancionar qui no el tracti amb respecte"

ARA Balears
1 min

PalmaLa coalició MÉS ha denunciat que en determinades administracions i serveis públics hi ha un “menyspreu del públic catalanoparlant de Mallorca”, fent referència a la denúncia que ha fet un ciutadà a l'oficina de drets lingüístics de l'Obra Cultural Balear perquè no va poder fer una denúncia en català a les dependències de la Policia Nacional. MÉS ha considerat que “no són casos aïllats” i que topen amb “la indiferència o la complicitat del Govern”.

El diputat de MÉS Antoni Alorda ha demanat a la Conselleria d'Educació que aclareixi quines són “les mesures que ha adoptat davant les denúncies dels ciutadans per no poder ser atesos en la seva pròpia llengua”.

Tanmateix, MÉS ha informat que enviarà una carta a la Delegació del Govern de Balears en la qual sol·licitarà una explicació sobre el cas ocorregut en les dependències policials i les mesures a adoptar per tal que no es repeteixin situacions similars. La coalició ha dit que “aquestes situacions demostren que s'ha d'exigir el coneixement de les dues llengües oficials als funcionaris públics que actuen a les Illes” i que “els que no tractin amb respecte els catalanoparlants hauran de ser sancionats”.

stats