Balears 13/06/2013

MÉS i el PSIB reclamen la dimissió de Miquel Ramis

Biel Barceló diu que "no és creïble que Bauzá no sabés que el seu partit espiava"

Efe
2 min

PalmaEl portaveu de MÉS al Parlament, Biel Barceló, ha dit avui que "no és creïble que el president del PP balear -amb referència a José Ramón Bauzá- no sabés que el seu partit espiava" membres del govern del Pacte l'any 2010. Ha reclamat que comparegui al Parlament per explicar-se i també ha exigit la dimissió com a diputat del portaveu popular, Miquel Ramis. El PSIB, aquest dijous mateix, també ha reclamat el cessament de Ramis.

"No sabem si va ser ell o no qui va donar l'ordre d'espiar, però no pot continuar ni un dia més com a diputat", ha dit Barceló parlant de Ramis, qui el 2010 era secretari general del PP balear. També entén que Bauzá ha d'assumir la seva responsabilitat i obrir una investigació interna del partit per saber què va passar i "depurar" responsabilitats. "Mentre no ho faci, el principal responsable és ell", hi ha insistit.

Segons Barceló, "un partit democràtic no fa aquestes pràctiques deplorables des del punt de vista ètic i moral", amb referència als detectius que el PP hauria contractat per investigar càrrecs del Pacte perquè suposaven que gastaven doblers públics en objectius privats. La portaveu adjunta de la coalició, Fina Santiago, també veu impossible que el president del PP balear no sabés que es destinaven devers 4.000 euros a contractar "una casa d'espionatge". Barceló ha dit que no sap quins polítics va investigar el PP ni si eren de la seva formació o del PSIB.

La portaveu socialista Pilar Costa sospita que "n'hi ha més, que no és un cas aïllat, sinó que això s'emmarca dintre d'una estratègia del PP que va començar quan l'actual president del Govern, JR.Bauzá, va ser nomenat president del partit" i que aquesta manera de fer hauria pogut començar "quan el PP va contractar el Sr. Gordillo, ex-fiscal de l'Estat, per defensar els interessos dels seus militants que es sentien 'maltractats' per jutges i fiscals".

Els diputats socialistes al Congrés dels Diputats asseguren que ja han presentat una bateria de preguntes dirigides a la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáez de Santamaria, a qui li demanen la seva opinió i si estava informada, al Ministeri de l'Interior i al Ministeri de Justícia, concretament a la fiscalia General de l'Estat, per veure quines accions durà a terme sobre el presumpte cas d'espionatge polític.

Per la seva banda, El Pi "considera inacceptable i inaudit que en un estat de dret amb un sistema democràtic, el Partit Popular ordeni investigacions privades contra cap ciutadà i molt menys el fet de reconèixer que si hagués hagut de posar detectius a un jutge o un fiscal pot ser també ho hauria a fet". En un comunicat, a més, el partit regionalista creu que, a partir de les declaracions de Ramis, es pot entendre que les investigacions d'aquesta mena "no només són un fet aïllat, sinó que podrien ser un modus operandi habitual" del PP.

stats