Balears 15/07/2013

MÉS considera un "insult" als menorquins que l'estudi per canviar el model territorial s'hagi plagiat

La coalició demanarà demà a la comissió d'urbanisme del Consell com es van triar els autors de l'informe i a la UIB que investigui el cas

ARA Balears
2 min

PalmaLa coalició MÉS per Menorca considera un "insult i menyspreu" als menorquins que l'estudi "que ha de definir les claus d'una reforma territorial de l'illa sigui un document plagiat", tal com ha avançat aquest dilluns l'ARA Balears. Els econacionalistes defineixen l'informe socioeconòmic que serveix com a base i argumentari per promoure la modificació del model territorial de Menorca "un nyap" per "justificar un Pla Territorial Insular fet a la carta".

MÉS critica que s'hagin plagiat "altres documents aliens a la realitat menorquina", amb referència a l'informe sobre les Illes Canàries idèntic a una quarta part del document en qüestió, Evolución económica y social, Menorca 2000-2011, fet per una vicerectora de la UIB, Margarita Payeras. "El plagi posa de manifest el poc rigor del treball i sobretot el poc interès en una anàlisi acurada de la realitat per tal que la seva modificació respongui als interessos del conjunt de la societat menorquina", assegura el comunicat.

Segons la consellera insular Maite Salord, "sembla més un document per omplir l'expedient i donar vernís científic a un catàleg d'interessos privats i, per ara, amagats". Per tot plegat, la coalició ha anunciat que demanarà aquest dimarts a la comissió d'urbanisme del Consell de Menorca que "expliqui l'origen i la gestació de l'informe esmentat". Concretament, volen saber qui va encomanar-lo, com es va fer la comanda, què va costar i com es va escollir l'equip redactor.

Salord considera que "l'equip de govern del Consell de Menorca demà hauria de venir amb tots el registres d'entrada i sortida corresponents, que expliquin la implicació i la responsabilitat del Consell amb aquest nou nyap". La consellera menorquinista ja ha sol·licitat l'expedient de contractació. Així mateix, MÉS demanarà al Consell que sol·liciti a la UIB l'obertura d'una investigació per aclarir els fets.

Els econacionalistes també lamenten que el Pla Territorial, "que va suposar una fita històrica per a l'illa en rigor científic i consens social", s'estigui "pervertint i convertint en un instrument al servei d'interessos privats i obscurs" i insten el president del Consell, Santiago Tadeo, a revisar-lo amb diàleg i rigor.

stats