Balears 13/06/2013

MÉS diu que el Pla Hidrològic del PP fa il·legal el centre comercial de les Fontanelles

Un vial del centre comercial preveu partir l'aiguamoll en dos

ARA Balears
1 min
Plànol del projecte comercial sobreposat al de les Fontanelles

PalmaEl nou Pla Hidrològic del PP fa impossible la construcció d'un centre comercial a les Fontanelles, segons el regidor econacionalista Antoni Verger i el diputat Antoni Alorda. Aquest dijous han explicat que els mapes del pla i els del projecte de centre comercial fan evident que el complex hauria de comportar la construcció d'un vial per damunt de la zona humida, dividint-la i deixant una part de l'aiguamoll dins del centre.

Això, segons els econacionalistes, "és il·legal" i segons Alorda el pla, la Directiva Europea de l'Aigua, el reglament estatal de domini públic hidràulic i diverses sentències judicials prohibeixen envair zones humides. MÉS, doncs, acusa el PP i el conseller de Medi Ambient, Gabriel Company, "d'actuar en benefici dels interessos urbanístics que podrien destruir la darrera zona humida de Palma, i exigeix al Govern que aturi el projecte, que reconegui la impossibilitat de dur-lo endavant".

Alorda també ha denunciat que el Pla Hidrològic del PP, ara en fase d'exposició pública, "elimina zones humides potencials" en relació al que havia aprovat el Pacte el 2011. Diu que s'han retallat les Fontanelles, però també 23 zones humides més. "I tot, per afavorir interessos urbanístics", ha afegit.

stats