Balears 18/06/2013

MÉS cerca que el Parlament reclami un millor finançament

Proposa un acord en què també demana el concert econòmic

Q. Torres
1 min
Biel Barceló, secretari general del PSM, és un dels protagonistes de l'acostament entre diferents formacions progressistes de les Balears.

PalmaLa coalició MÉS demanarà demà, dimecres, en la reunió de la junta de portaveus del Parlament, la convocatòria d'un ple extraordinari perquè la Cambra reclami de manera unànime una millora del sistema de finançament i el Govern pugui acudir a Madrid amb una posició de força. L'acord plantejat pels ecosobiranistes, però, inclou la reivindicació del concert econòmic per a les Illes que ni PP ni PSIB no defensen.

El portaveu de MÉS, Biel Barceló, ha denunciat que l'actual sistema de finançament provocat que cada dia els ciutadans de les Illes siguin més pobres i ha mostrat un gràfic en què s'evidencia que la renda per càpita de Balears cau amb relació a la mitjana estatal. Per corregir-ho, ha saludat el canvi de posició del PP, que ha passat a reivindicar la millora del finançament, però també ha avisat que no basta amb això i que cal actuar amb contundència.

stats