Balears 09/08/2013

El Lobby per la Independència aplega quatre manifestants contra l'empresonament de Munar

S'han concentrat al pàrquing de la presó de Palma, on fa pocs dies va ingressar l'expresidenta del Consell, contra la politització de la justícia

ARA Balears
1 min
La protesta del Lobby per la Independència / Isaac Buj

PalmaEl Lobby per la Independència ha aplegat quatre homes -amb dos cartells cada un- en la protesta contra l'empresonament de Maria Antònia Munar i la politització de la justícia que s'ha fet aquest divendres a l'horabaixa a la presó de Palma. S'han acabat concentrant al pàrquing del centre, perquè no tenien permís per fer-ho a l'entrada, on han llegit un manifest i han explicat els rètols que duien.

El Lobby havia convocat la concentració pocs dies després de l'entrada a presó de l'expresidenta del Consell de Mallorca i del Parlament Maria Antònia Munar, entre reixes de manera preventiva perquè el tribunal considera que hi ha massa risc que intenti escapar-se de dues condemnes que encara no són fermes. De fet, un dels cartells dels manifestants recordava que no hi ha sentència ferma contra l'expresidenta presa i, en canvi, el president del mateix tribunal que l'ha tancada va absoldre la Paca i va "desimputar" la infanta Cristina.

Els convocats pel Lobby també es queixaven de la "presumpció de culpabilitat" pel sol fet de "ser mallorquí", davant una "justícia colonial", i citaven, entre més casos, el d'Emili Gallardo, imputat pel cas el Camí; així com el procés aturat sobre les agressions dels vigilants de la piscina del director de 'El Mundo', Pedro J. Ramírez, en la batalla contra la seva piscina il·legal a Son Servera.

stats