Balears 06/08/2013

L'incendi encara no es dóna per extingit i l'Ibanat contina refrescant la zona

Les brigades de l'Institut Balear de la Naturalesa refrescaren la zona de les Alquerioles, cala ses Ortigues i Can Pruaga

M. P.
1 min

Estellencs.L'incendi que ha afectat 2.335 hectàrees no es donà encara ahir per extingit. L'Ibanat continuà durant tota la jornada fent feina amb mitjans aeris -un Halcón 01 amb base a Son Bonet, un Halcón 02 amb base a Son Servera, un avió de càrrega en terra i una avioneta de vigilància gavina-, com també brigades terrestres.

Les brigades de l'Institut Balear de la Naturalesa refrescaren la zona de les Alquerioles, cala ses Ortigues i Can Pruaga, devora el restaurant Es Grau i on aquest diumenge hi hagué un rebrot.

Amb tot, aquesta nit passada ha estat la primera que ja no ha quedat cap enginyer forestal com a cap d'extinció, sinó que tot just ho ha fet un agent de Medi Ambient, acompanyant una brigada de reserva amb un vehicle autobomba.

D'altra banda, avui matí es farà la primera reunió de la Comissió Tot(s) per la Serra, que pretén canalitzar i agruparà les actuacions públiques o privades que es posin en marxa per recuperar l'àrea cremada.

Per la seva banda, el GOB avisà ahir mitjançant un comunicat del risc d'incendi per les urbanitzacions devora boscos. "L'existència d'edificacions o urbanitzacions en contacte amb masses forestals més denses i més contínues podria explicar en part els grans incendis forestals dels darrers anys", afirmà l'entitat, basant-se en una anàlisi dels focs des del 1970 fins al 2011. El GOB apunta diversos factors per explicar la remuntada dels grans focs. Un és que bona part comencen "a l'entorn d'edificacions residencials o d'urbanitzacions".

stats