Balears 27/06/2013

L'exbatle de Valldemossa Francesc Mulet, també imputat al cas El Camí

El polític del Pi haurà d'explicar les aportacions del consistori a l'entitat PAS-Amics del Camí

Q. Torres
1 min

PalmaEl batle d'Esporles, Miquel Ensenyat (MÉS), no ha estat lúnic cridat a declarar com a imputat en el cas El Camí. La jutgessa també ha citat a l'exbatle de Valldemossa, Francesc Mulet, del Pi. La titular del Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma ha cridat a declarar com a imputat Mulet perquè doni explicacions sobre les aportacions fetes pel seu consistori a l'entitat PAS-Amics del Camí.

El cas El Camí, obert el passat mes de març, investiga presumptes delictes de malversació de doblers públics, prevaricació i frau a l'administració que hauria dut a terme per l'associació Pas al Camí. Se sospita que aquesta entitat va cobrar de diverses administracions -ajuntaments, Consell de Mallorca i Govern- pels mateixos conceptes en un projecte per fer diverses rutes de senderisme.

Igual que en el cas d'Esporles, l'Ajuntament de Valldemossa comprometé diverses anualitats a l'associació entre els anys 2009 i 2010, que el ministeri fiscal no considera justificades. Segons fonts properes al cas, l'Ajuntament pagà, com a mínim, una de les tres factures compromeses a l'entitat i, pel cap baix una altra no la pagà perquè esperava la justificació de les tasques fetes. Com en el cas de Miquel Ensenyat, els representants legals de l'exbatle de Valldemossa també presentaran un recurs contra la seva imputació.

Francesc Mulet fou el batle de Valldemossa entre el 30 de maig de 2009 i fins el 19 de maig de 2010 i,en una segona etapa, també ho va ser de juny de 2011 a juny de 2012. Actualment és regidor de l'Ajuntament i militant del Pi, tot i que no té càrrecs en el partit.

stats