Balears 11/06/2013

L'advocat de Jaume Matas diu que els testimonis acrediten la transcendència dels fòrums de Nóos

Efe
2 min

PalmaAntonio Alberca, advocat de l'expresident del Govern balear Jaume Matas, considera que els testimonis que han estat citats a declarar avui als jutjats de Palma a petició seva acrediten la transcendència econòmica que van tenir els esdeveniments Illes Balears Fòrum que va organitzar l'Institut Nóos.

"Estam acreditant que realment els fòrums que es van dur a terme van tenir transcendència econòmica i una utilitat pública", ha assegurat Alberca en declaracions als periodistes durant un recés de les declaracions d'avui al Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma.

Segons Alberca, "sembla que l'amnèsia col·lectiva s'està esborrant, els fòrums es realitzaren, foren un èxit i molt positius per a Balears i per a la seva indústria".

En aquesta causa s'investiga el desviament de fons públics a l'Institut Nóos que van presidir Iñaki Urdangarin i Diego Torres, els principals imputats.

Aquest matí han prestat declaració davant el jutge José Castro el president i la gerent de la Confederació d'Associacions Empresarials de Balears (CAEB), Josep Oliver i Isabel Guitart, respectivament.

Oliver ha declarat en sortir que ha respost totes les preguntes que se li han formulat durant mitja hora, però no ha detallat el contingut de la seva compareixença.

Les seves declaracions formen part de les 25 sol·licitades per la defensa de Matas, de les quals 11 s'efectuaran entre avui i demà a Palma i altres tindran lloc més endavant en altres ciutats espanyoles.

Matas va sol·licitar les declaracions d'aquests testimonis amb la intenció que acreditin la utilitat que van tenir per a la comunitat autònoma els dos esdeveniments Illes Balears Fòrum pels quals el Govern va pagar 2.285.000 euros a l'Institut Nóos a través de la Fundació Illesport.

La majoria dels testimonis són responsables empresarials i professors universitaris que van ser convidats a intervenir o a assistir als fòrums impulsats per l'Institut Nóos.

stats