Enbreu
Balears 25/08/2013

L'activitat del comerç minorista a Mallorca augmenta un 3,9%

Pimeco destaca que el juliol ha estat el més millor valorat pels comerciants minoristes de Mallorca des de l'octubre de 2010

Ara Balears
1 min

PalmaMillora respecte de l'any passat

L'activitat del comerç minorista a Mallorca ha augmentat un 3,2% al juliol respecte del mateix mes de l'any passat. Així ho posa de manifest el baròmetre de la platronal del Petit i Mitjà Comerç (Pimeco). Segons aquest indicador, els comerços de la confecció, el calçat i els complements de Mallorca han valorat aquest juliol amb una puntuació de 5,3 sobre 10. La valoració suposa una millora de dues dècimes respecte del mes anterior, el juny, i d'un punt respecte de la mitjana dels darrers dotze mesos. En el seu informe, Pimeco destaca que el juliol ha estat el més millor valorat pels comerciants minoristes de Mallorca des de l'octubre de 2010, quan van puntuar aquell mes amb un 5,6 sobre 10.

Les rebaixes i el turisme ho expliquen

Pel que fa a la percepció de les vendes, un 40% dels comerços enquestats considera que el juliol ha venut més que el mateix mes de l'any passat, mentre que un 24% sosté que ha venut el mateix i un 36% que les seves vendes han caigut. En comparació amb el mes de juny, 6 de cada 10 comerciants consideren que han aconseguit més vendes, un 23% diu que ha venut el mateix i un 17% reconeix que les seves vendes han baixat. Per Pimeco, el to positiu del seu informe respon a l'impacte que, per al comerç tradicional, ha tingut la campanya de rebaixes i la major disposició de despesa del client visitant, però la patronal del petit i mitjà comerç no aprecia una millora del comportament de la població resident a l'hora de comprar en aquest tipus d'establiments minoristes de Mallorca.

stats