Balears 20/06/2013

El 'Fortuna' torna a mans dels empresaris que el regalaren al rei

La Fundació Turística ha rebut avui una comunicació verbal de Patrimoni Nacional que a les properes hores es farà oficial

ARA Balears
1 min
El iot Fortuna va costar 20 milions d'euros

PalmaEl iot Fortuna, que era del rei d'Espanya fins que hi va renunciar el 16 de maig, tornarà a mans de la Fundació Turística i Cultural de les Illes Balears, segons han confirmat a l'ARA Balears fonts properes a la fundació. L'entitat ha rebut una comunicació verbal de Patrimoni Nacional aquest dijous mateix per avisar que els tornarien la propietat del iot.

L'anunci del rei de renunciar al vaixell va fer que la fundació que l'havia regalat el reclamàs. Esquerra Unida va fer un comunicat molt dur exigint que els doblers fossin per als més desfavorits. Poc més tard, el conseller de Turisme, Carlos Delgado, va dir al Parlament que la fundació vendria el Fortuna i en faria servir els doblers amb objectius socials. El Govern és un dels patrons de la fundació.

Joan Carles I va rebre el iot, com a regal d'un grup d'empresaris mallorquins, l'any 2000. Havia de succeir una altra embarcació del mateix nom que el monarca havia rebut del seu homòleg a l'Aràbia Saudita els anys setanta.

stats