Balears 02/08/2013

L'Església pren la Delegació d'Educació a Menorca

El diaca Guillem Ferrer substitueix Julían Hernández

A. Zurimendi
2 min
L'Església pren la Delegació d'Educació a Menorca

PalmaJust en el mateix moment i en el mateix indret on l'incendi dels directors més cremava (Maó, ahir dematí), la Conselleria Educació anunciava que tenia reservada una nova sorpresa que va encendre encara més el sector educatiu: el nomenament de l'eclesiàstic Guillem Ferrer com a nou delegat a Menorca.

Ferrer substituirà en el càrrec Julían Hernández, qui ahir mateix tractava d'aplacar els ànims dels docents que protestaven a Maó en solidaritat amb els tres directors destituïts. La Conselleria d'Educació va negar immediatament que Hernández hagués estat destituït, tal com es va donar per fet des del primer moment. Educació, en canvi, va atribuir la baixa a la jubilació d'Hernández, que hauria manifestat al maig (amb la caiguda en gràcia de l'exconseller Rafel Bosch) el desig d'abandonar el càrrec.

Crítiques a Educació

Hernández va aclarir que si bé tenia previst jubilar-se en breu, els esdeveniments de les darreres hores l'han impulsat a avançar la decisió. "No es pot fer feina així", assegurà ahir el fins ara delegat d'Educació. "No puc treballar així, les meves forces s'han esgotat. Les coses no es poden fer d'aquesta manera", lamentà ahir l'implicat. I és que Hernández considera que Educació està aplicant el TIL "de manera precipitada". A més a més, reconegué que ahir havia estat un dia "molt dur", ja que fou ell qui hagué de tractar amb els tres directors cessats.

El seu substitut serà Guillem Ferrer (Ciutadella, 1970), un home de l'Església que començarà amb molt mal peu la seva singladura a la delegació. No debades, Ferrer és considerat un 'ultra' en aspectes morals i neoliberal en l'àmbit econòmic. I és que Ferrer és un eclesiàstic ordenat diaca l'any passat, malgrat que no rep cap retribució de l'Església menorquina per aquesta feina (que és voluntària i interna).

Ferrer, de fet, estudià de jove la carrera eclesiàstica, tot i que després es casà i tinguè fills. La seva dona no és aliena al sector educatiu, perquè és orientadora escolar a l'institut d'Alaior.

Arriba la línia dura

La seva arribada a la Conselleria s'interpreta com un nou èxit en la depuració dels afins a l'exconseller Bosch (amb el pas del temps, considerat de perfil 'moderat'). I en el seu lloc, arriben ciutadans connectats amb les tesis de Círculo Balear i els diputats del PP més actius en el setge al català: Ana María Aguiló i Toni Camps.

Guillem Ferrer, que es fa dir Willy, és un bon amic del diputat Camps, amb qui comparteix una clara sensibilitat política. Ahir, a les xarxes socials, els dos posaven èmfasi en moral i educació: el primer piulava a favor de polítiques pro vida i el segon titllava els directors 'rebels' de "petits dictadors".

Ferrer també havia estat director de l'emisora dels bisbes, la COPE, a l'illa de Menorca fins a l'any passat.

stats