Balears 13/06/2013

L'Audiència sentencia que Bravo pot dir feixista al president en l'enfrontament polític

Nega que lesionàs el dret a l'honor del president i li diu que ha d'assumir que rebrà crítiques

A. Artigues
1 min

PalmaEl president del Govern balear, José Ramón Bauzá, ha d'assumir ser criticat i ho ha de suportar, encara que aquesta crítica sigui "severa, dura i fins i tot inconvenient", perquè així s'imposa en una societat democràtica a aquells que estan involucrats en activitats públiques. El Tribunal de la Secció Tercera de l'Audiència de Palma ha desestimat l'apel·lació que va presentar Bauzá contra la sentència que havia absolt el líder d'UGT, Lorenzo Bravo, d'haver lesionat el seu dret a l'honor per haver-lo qualificat de "feixista, inútil, prepotent i fanfarró". Bauzá reclamava 6.000 euros al dirigent sindical.

El tribunal recorda, entre d'altres arguments, que la jurisprudència reforça la prevalença de llibertat d'expressió respecte del dret de l'honor en una situació d'enfrontament polític, com era aquest cas. En aquest sentit, el tribunal explica que les paraules de Bravo eren una reacció a decisions concretes del Govern balear, que presideix Bauzá: la reducció del nombre d'alliberats sindicals i la retallada de subvencions als sindicats.

Segons el tribunal, les expressions utilitzades per Bravo són una crítica a l'actuació del Govern i per tant "resten importància a la referència personal que comporten, de manera que s'han de valorar com excessos verbals insuficients per generar una lesió al dret a l'honor". La Sala s'inclina per reconèixer la prevalença de la llibertat d'expressió per damunt del dret a l'honor del demandant, el president Bauzá.

stats