Balears 09/08/2013

L'Audiència confirma que Munar ha de continuar a la presó

La sala ha rebutjat el recurs de súplica presentat per l'expresidenta del Consell de Mallorca i el Parlament

antònia artigues
2 min

PalmaMaria Antònia Munar haurà de continuar per ara a la presó. La sala de vacances de l'Audiència de Palma ha desestimat el recurs de súplica plantejat per l'expresidenta del Consell de Mallorca i del Parlament contra la interlocutòria que va decretar el seu ingrés provisional a la presó.

Amb aquesta decisió, l'Audiència confirma els arguments del tribunal de la secció segona, que va entendre que Munar havia d'entrar a la presó perquè hi havia un elevat risc de fuga. La decisió es va prendre després de la condemna a sis anys que li fou imposada pel cas Can Domenge. Aquesta condemna se suma a una d'anterior, a cinc anys i mig de presó pel cas Vídeo U, una peça del cas Maquillatge. Els 11 anys i mig de condemna acumulats i la sospita que té doblers irregulars a l'estranger que podrien facilitar la seva fuga foren elements determinants per al tribunal, el qual va assumir íntegrament la petició de la Fiscalia Anticorrupció.

La sala ha desestimat les alternatives que plantejava la defensa de Munar, com la constitució d'una fiança (mitjançant tercer o fiador) o la col·locació d'una polsera telemàtica de localització permanent.

La defensa de Munar advertia que l'ingrés a la presó de l'expresidenta era una mesura absolutament desproporcionada, perquè les sentències dictades contra Munar no són encara fermes, ja que el Tribunal Suprem s'ha de pronunciar sobre els recursos de cassació plantejats. La vista del primer recurs tindrà lloc el 18 de setembre.

L'exconseller del PP Josep Juan Cardona, condemnat a 16 anys de presó, ha interposat també recurs contra el seu ingrés preventiu a la presó amb arguments similars als de Munar. La resolució que avui ha fet pública l'Audiència marca el camí que es podria seguir en el seu cas.

stats