Balears 09/08/2013

L'Audiència decidirà el canvi del jutge de Son Oms per investigar Munar

Barceló, titular del Jutjat d'Instrucció número 2 de Palma, té una estreta relació d'amistat amb Munar i, per això, demana a l'Audiència que nomeni un altre jutge

A. A.
1 min

Palma.Per segona vegada, l'Audiència de Palma haurà de resoldre una petició del magistrat Pere Barceló per apartar-se de la investigació d'un cas en el qual està implicada l'expresidenta del Consell de Mallorca Maria Antònia Munar, actualment en presó preventiva des del 24 de juliol passat.

Barceló, titular del Jutjat d'Instrucció número 2 de Palma, té una estreta relació d'amistat amb Munar i, per això, demana a l'Audiència que nomeni un altre jutge perquè es pugui prosseguir la investigació del cas Son Oms.

Amb el cas de Son Oms es repeteix el que va passar amb el cas Maquillatge l'abril de 2012, quan Barceló també demanà a l'Audiència que autoritzàs la seva inhibició perquè Munar estava imputada en el cas Maquillatge. Mentrestant, continuà la investigació de les altres causes contra altres membres d'Unió Mallorquina. En aquella ocasió, l'Audiència autoritzà la inhibició per preservar la imparcialitat de la investigació. Tot pareix indicar que la resolució serà la mateixa. És preceptiva l'autorització per evitar abusos en l'ús de la inhibició

Fins fa poc, Munar no estava imputada en el cas Son Oms, però la confessió de Bartomeu Vicens durant el judici de Can Domenge, assegurant que havien cobrat comissions en aquesta operació i en atres, com en la requalificació dels terrenys de Son Oms, ha donat un gir al cas. El fiscal ja ha demanat que declari Munar com a imputada. Barceló no serà qui acordi el trasllat de Munar des de la presó, si és que hi continua, perquè Munar està pendent del recurs contra l'ingrés.

stats