Balears 28/08/2013

Jubilats, aturats i treballadors en dia lliure, enganxats a ajudar

A. A.
1 min

Palma.Ajudar enganxa i, a més a més, pareix que és una oportunitat molt enriquidora per a una persona després de la seva jubilació, en el seu dia lliure o quan es troba en una situació d'atur.

Així ho explicaven ahir alguns dels voluntaris del Banc d'Aliments que fan possible que arribi menjar a més de 41.000 persones a través de les ONG (unes 90) a les quals el banc reparteix els aliments. Ahir molts d'ells eren allà i explicaven la seva motivació i la satisfacció personal que els causa ajudar. Pedro és odontòleg i el dijous, el seu dia lliure -seguint l'exemple de la seva mare-, el passa al Banc d'Aliments. "Així no estic a casa", afirma un jove que està a l'atur. L'amo d'una gestoria i un altre empleat del sector turístic avui jubilats preparen caixes amb aliments per distribuir a les ONG. Els agrada molt fer-ho. David hi va començar a col·laborar quan estava a l'atur i assegura que això "enganxa".

Manolo Fernández és especial. Ell cada dia va al Banc d'Aliments i, a més a més, prepara el menjar per a les persones que acudeixen a Zaqueo. Fa menjar tant per als que queden al menjador com per a aquells que se l'emporten a casa. Manolo diu, amb preocupació, que s'atenen unes 300 persones al dia.

El president del banc, José Falcó, destaca que reben aliments de grans superfícies, operació Kilo, fons europeus, donacions particulars, Fundació Reina Sofia, sector d'hoteleria (que en acabar la temporada els dóna els excedents) o la Fundació Camper, que aporta ajuda que se suma a les quotes dels socis.

L'any passat varen distribuir fins a 1.500 tones d'aliments cada dia a través de les entitats d'ajuda social. Lamentablement, la demanda creix.

stats