Publicitat
Publicitat

José Antonio Coderch, l'arquitecte al servei de l'home

El COAIB homenatja el creador català amb una exposició sobre la seva obra

El Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears (COAIB) retrà homenatge a l'arquitecte José Antonio Coderch i de Sentmenat (Barcelona, 1913- L’Espolla, 1984), representant del denominat moviment modern català i un dels més notables de la segona meitat del segle XX. Ho farà recuperant una exposició organitzada fa tres anys a Catalunya amb motiu del centenari del seu naixement.

La mostra 'L'herència de Coderch' es podrà visitar a la sala d'exposicions del COAIB des del 19 de maig fins al 16 de juny en horari de matí (de 10 a 14 hores). La inauguració coincidirà amb la presentació del llibre 'Recordant Coderch', de la periodista Pati Núñez, i la projecció de la pel·lícula del mateix nom dirigida per Poldo Pomés.

Ambdues obres aprofundeixen en la genialitat de Coderch i en com la seva personalitat compromesa amb les seves idees i projectes es va traslladar a la seva manera d'entendre l'arquitectura, en què l'“home és la principal unitat de mesura” i els espais es resolen de la manera més eficient possible, tenint sempre com a prioritat satisfer les necessitats de les persones.

L'Hotel del Mar, construït el 1962 a Illetes (Mallorca), és una altra de les mostres del llegat de Coderch.

El llibre

La periodista Pati Núñez recull a 'Recordant Coderch' la memòria de 21 personatges sobre el singular arquitecte. El llibre forma part d'una recerca promoguda per Minim entorn de la figura de Coderch. El llibre inclou un article d'Elina Vilá (Estudi Vilablanch), que presenta el projecte inèdit de Coderch 'L'herència', juntament amb la seva documentació. 


La pel·lícula

La pel·lícula 'Recordant Coderch' és un retrat coral sobre l'arquitecte com a ésser humà. Dirigida per Poldo Pomés, recull els testimoniatges d'aquells que varen treballar amb Coderch, que el varen conèixer, com Federico Corretja, Óscar Tusquets, Oriol Bohigas, Carlos Ferrater i Rafael Moneo.

L'exposició

L'exposició, comissariada per Elina Vilá, consta de 12 panells, en els quals s'exposa tota la documentació recuperada sobre el projecte 'L'herència', els seus antecedents i una recreació amb diverses infografies. El material de la mostra repassa el darrer projecte en el qual va treballar José Antonio Coderch i vincula la seva obra als seus valors com a ésser humà: la voluntat, la dedicació i la  sinceritat.