Societat
Balears 02/08/2013

El foc quedarà controlat aquest horabaixa

Quaranta efectius terrestres i dos d'aeris treballen en l'extinció de l'incendi de la serra de Tramuntana

Ara Balears
1 min

PalmaL'Institut balear de la natura (Ibanat) preveu donar per controlat avui horabaixa l'incendi que ja ha cremat més de 2.300 hectàrees de la serra de Tramuntana de Mallorca en tan sols una setmana. A hores d'ara, treballen en l'extinció del foc quaranta efectius terrestres, un helicòpter i una avioneta. L'Ibanat ha informat que el personal desplegat usarà tres vehicles autobomba i una camioneta per refrescar els punts on puguin quedar brases i que els efectius aeris faran tasques de vigilància, tot i que també podran realitzar descàrregues d'aigua en cas necessari.

Els esforços dels efectius se centraran en la neteja dels voltants de la carretera entre Andratx i Estellencs que età tallada per al trànsit general, encara que permet el pas de residents i propietaris. Al llarg de la jornada, s'espera un descens de la humitat relativa -fins a un 40%-, un augment de les temperatures i un increment de la intensitat del vent que, com que bufaria cap a la mar, reduiria el perill de propagació de l'incendi. Tanmateix, Ibanat ha anunciat que continuarà amb la vigilància a tota la zona. Aquesta nit ja ha mantingut dins el perímetre de l'incendi una brigada de guàrdia que ha intervingut en dues ocasions per apaivagar alguns vegetals que el foc havia reanimat.

En els moments de màxima intensitat de l'incendi -estabilitzat des de dimarts dematí-, van actuar 29 mitjans aeris a la zona i van treballar sobre el terreny fins a 800 efectius, organitzats en dos torns.

stats