Incendi a Artà
Balears 21/08/2013

El PP, a la defensiva: "No hem fet retallades en prevenció d'incendis"

El conseller de Medi Ambient, Biel Company, nega que enguany hi hagi manco efectius de l'Ibanat i diu que s'ha actuat amb tota la celeritat possible: "No per repetir una història arriba a ser veritat"

A. Zurimendi
1 min
Artà

PalmaDesprés de les múltiples acusacions que està rebent el Govern balear d'haver retallat els recursos per a prevenció i extinció d'incendis, el PP s'ha posat avui a la defensiva. El conseller de Medi Ambient, Biel Company, ha negat aquest matí que enguany hi hagi manco agents en les brigades de l'Ibanat. "No hi ha hagut retallades, són els mateixos efectius que l'any passat", hi ha insistit el conseller, qui ha afegit: "No per molt repetir una història arriba a ser veritat".

Company, per contra, sí que ha reconegut que s'han tancat dues torretes de vigilància (una a Son Vida i l'altra, precisament, a Artà), però ha matisat: "Llevàrem el personal, però hi hem instal·lat càmeres de vigilància, o sigui que el servei és el mateix".

Una altra veu del Govern que ha sortit en els mitjans de comunicació llevant ferro a l'incendi ha estat Neus Lliteras, directora general de Medi natural, Educació Ambiental i Canvi Climàtic, qui ha argumentat que la zona afectada és compon bàsicament de càrritx. "És una vegetació que rebrota molt fàcilment, bona de reforestar; així que l'estiu que ve el paisatge natural tornarà a ser el mateix", ha explicat Lliteras.

De fet, Lliteras assegura que aquesta zona de càrritx havia estat plantada recentment precisament per pal·liar els efectes d'un anterior foc. "De fet, és una zona que històricament s'ha vist afectada pels incendis".

stats