Balears 04/08/2013

El diaca Guillem Ferrer renuncia a ser el delegat d'Educació a Menorca

L'exdirector de la Cope a l'illa es fa enrere a causa de les crítiques que ha rebut i se sent "injustament jutjat"

ARA Balears
2 min

PalmaL'exdirector de la Cope a Menorca, diaca laic i professor de religió Guillem Ferrer Monjo ha renunciat al càrrec de delegat territorial de la Conselleria d'Educació a Menorca, segons informa el Menorca Diario, en una carta que es va fer pública dissabte vespre. A la carta Ferrer, tal com reprodueix l'agència Efe, admet que fins i tot membres de la comunitat cristina l'han criticat a ell i fins i tot a la seva família per haver acceptat el càrrec.

"La meva decisió, tot i que era legítima, sincera, legal i totalment coherent amb el que pens i el que crec, ha pogut ferir la sensibilitat d'alguns dels meus germans amb els quals compartesc la fe en Jesucrist", diu Ferrer, "per aquest motiu us deman disculpes i per això he expressat a la consellera Joana Maria Camps la meva decisió de no incorporar-me al càrrec".

El diaca es considera "injustament jutjat" i critica que "alguns mitjans de comunicació" hagin fet servir el seu perfil a les xarxes socials per definir-lo com a diaca, periodista i professor. "Abans que periodista i professor, em sent fill de Déu i de l'Església" i, com a diaca casat, estic cridat a servir la meva família i els meus germans allà on Déu, mitjançant el senyor bisbe, cregui més oportú".

Tot i que Ferrer insisteix que no necessitava permís del bisbe, també diu que el va informar de totes les passes que es varen fer en relació amb el càrrec al qual ara ha renunciat. Ferrer és considerat un 'ultra' en aspectes morals i neoliberal en l'àmbit econòmic. I és que Ferrer és un eclesiàstic ordenat diaca l'octubre de l'any passat, malgrat que no rep cap retribució de l'Església menorquina per aquesta feina (que és voluntària i interna). Entre el 2005 i el 2012 havia dirigit la Cope a Menorca i també ha impartit classes de religió en cinc centres educatius públics de Mallorca i Menorca.

L'escàndol dels directors

Ferrer havia de substituir Julián Hernández, que si bé tenia previst jubilar-se aviat, va avançar la decisió a causa de la destitució de tres directors de centres educatius de Menorca. "No es pot fer feina així", assegurà Hernández el passat dia 1. "No puc treballar així, les meves forces s'han esgotat. Les coses no es poden fer d'aquesta manera", lamentà.

Hernández considera que Educació està aplicant el TIL "de manera precipitada". A més a més, reconegué que havia passat un dia "molt dur", ja que fou ell qui hagué de tractar amb els tres directors cessats.

stats