Balears 30/08/2013

El Govern respon al Consultiu que el podria haver eliminat i no ho ha fet

Perera envia una carta a Bauzá denunciant que ha faltat al respecte a l'òrgan

Quim Torres
2 min

PalmaLa dura carta enviada pel president del Consell Consultiu, Rafael Perera, al president José Ramón Bauzá ha provat ja una resposta de l'Executiu, que ha recordat a la institució que la podria haver eliminat i no ho ha fet. Perera ha enviat una missiva al president en què denuncia que el Govern els ha faltat al respecte, els ignora i els tracta com si fossin un òrgan polític que està a les seves ordres.

El detonant al·legat pel president del Consultiu és l'encàrrec que li va fer el Govern per determinar si hi havia causes per presentar un recurs contra la Llei de costes estatal i que finalment no ha servit per a res perquè l'Executiu ha renunciat per ara a dur la normativa als tribunals. Amb tot, la situació de menyspreu que sent el Consultiu i que el seu president expressa en la carta al president no s'explica només per aquest cas puntual i se circumscriu en un context marcat també per les fortes pressions que va rebre aquest organisme de membres del Govern perquè canviassin la seva oposició a la futura llei de símbols i quan Madrid ha plantejat públicament l'eliminació d'institucions com aquesta.

El fet que el Govern fes cas omís de la proposta d'eliminació plantejada per Madrid ha estat un dels arguments esgrimits per la portaveu de l'Executiu, Núria Riera, per defensar que consideren necessària la seva existència. Riera ha recalcat que el Govern té el major “respecte, consideració i admiració” per la tasca del Consultiu i pel seu president, Rafael Perera, militant del PP. “Potser hi ha hagut una falta d'entesa i ho lamentam”, ha afirmat Riera, “però no hi ha intenció de no tenir en compte el Consultiu ni d'emprar els seus dictàmens”, que, ha recordat, en molts casos són preceptius, però mai no són vinculants. És a dir que el Govern pot estar obligat a demanar-los, però no té l'obligació de tenir-los en compte.

Riera ha insistit a atribuir la polèmica a un “malentès” i no a “falta de professionalitat” i ha aprofitat per retreure que la carta de Perera s'hagi donat a conèixer als mitjans de comunicació quan, segons ella, encara no l'ha llegida el president. Un president que, per cent, encara està de vacances i no ha presidit el Consell de Govern d'aquest matí.

stats